06 110 76 836 info@storievents.nl
Selecteer een pagina

In eerste instantie lijkt muziek slechts bedoelt om mensen te vermaken, maar het is veel meer dan dat. Muziek kan ontroeren, mensen tot rust laten komen, vrolijk maken of mensen zin laten hebben in een feestje. De muziekkeuze is dus zeer belangrijk en bepalend voor je event.

Als muziek in de hersenen

In onze hersenen wordt ons gedrag gevormd en verschillende delen van de hersenen worden gebruikt bij het luisteren van muziek. Het kan op deze manier dus zorgen voor emotie, maar het zorgt ook voor reacties van de mens.  Als je naar muziek luistert creëer je een bepaald verwachtingspatroon. Je bedenkt onbewust wat het vervolg gaat worden en kan daarom soms erg verrassend zijn. Je hersenen reageren hierop. Door het horen van vrolijke noten zal je een goed gevoel krijgen. Bij droevige klanken vinden mensen een verdrietig persoon nog sympathieker. Het is dus duidelijk een middel om mensen een bepaald gevoel mee te geven.

Een betere beleving

Muziek speelt in op onze hersenen en kan hetzelfde effect hebben als seks of eten. Het luisteren naar muziek kan de beleving van een bepaalde boodschap versterken. Het werkt ontspannend en heeft op vele manieren invloed op de mens. Zowel op het gedrag als op verstand en gevoel. Meestal zorgt het voor een positief effect. Zo kan de productiviteit of creativiteit een positieve boost krijgen met behulp van de juiste muziek.

Is jouw event een hit?

Denk dus goed na over de muziekkeuze bij een zakelijk evenement. Welk gevoel wil je de bezoeker meegeven? Wat past het beste bij jou als organisatie? Kies je voor een live optreden, een dj of zet je alleen maar achtergrondmuziek aan? Uiteraard is muziek ook heel persoonlijk en zal het niet bij iedereen het gewenste effect opleveren, maar soms heeft dat het wel, maar ben je er niet bewust van.