06 110 76 836 info@storievents.nl
Selecteer een pagina

Met je collega in een hangmat

Festivals zijn al jaren mateloos populair. Kijk maar naar het succes van bijvoorbeeld Lowlands, Pinkpop of Mysteryland. Jong en oud vermaakt zich meerdere dagen op deze festivals. Dus waarom niet deze vibe naar de zakelijke markt brengen en werknemers of klanten verrassen met foodtrucks, goede artiesten en verschillende sferen. Het is de trend van nu, een zakelijk festival organiseren.

Waarom een zakelijk festival?

  • Het speelt in op de behoeften van een jongere doelgroep
  • Er zijn verschillende ruimtes en podia, dus voor iedereen iets leuks
  • Live Experience ten voeten uit!
  • Op unieke wijze kunnen mensen sociale verbanden leggen bij collega’s en zakelijke partners

10 tips voor een succesvol zakelijk festival

1. Laat de deelnemers van jouw event los. Organiseer het niet te strak, zet bijvoorbeeld ook catering in tijdens de keuzesessies, zodat er een ongedwongen sfeer ontstaat.

2. Stem je programma goed af op de deelnemers. Verdiep je in de deelnemers en bel er vooraf een paar op of stuur een online vragenformulier over waar ze interesse in hebben.

3. Zorg voor een afwisselende programmering met interactie, zaalwisselingen, acteurs, muziek, catering.

4. De setting en locatie waarin je mensen plaatst is heel belangrijk, dus geen standaard theateropstelling. Denk bijvoorbeeld eens aan industriële fabriekshallen of een bloemenkas.

5. Foodtrucks, picknicktafels, tipi tenten, dj’s zorgen voor een informele festivalsfeer.

6. Gebruik livemuziek, als omlijsting van het plenaire programma, ook als inloop- en uitloopmuziek.

7. Voeg ook vooraf en na het event beleving toe, bijvoorbeeld met een goede aftermovie of een download van de muziek van die dag.

8. Diverse podia zorgen al snel voor een festivalsfeer.

9. Gebruik ook de buitenruimte als het event zich binnen afspeelt. Plaats een scherm, zodat mensen een hapje kunnen eten en drinken in de buitenlucht en toch de presentaties kunnen volgen.

10. Zorg voor plekken waar gasten echt kunnen ontspannen. Chillen op een loungebank of in een hangmat zorgt al snel voor de juiste festival vibe.