06 110 76 836 info@storievents.nl
Selecteer een pagina

Hoe kies je de juiste locatie voor je zakelijke events?

Eindopdrachtgevers kiezen bij de keuze voor een zakelijke eventlocatie steeds vaker voor de belevenisfactor, waardoor er een verschuiving ontstaat in de keuze van zakelijke evenementenlocaties naar onconventionele locaties.

Beleef het event

Steeds vaker wordt er gekeken naar de relevantie van evenementen en het effect hiervan. Beleving kan daar sterk in bijdragen. Storytelling vanuit de accommodatie, op basis van authenticiteit, oorspronkelijke functies en waarden, is een manier om die beleving te creëren. Deze kan de relevante context en/of omgeving bieden voor het versterken van de kernboodschap van het evenement. Daarnaast speelt de fysieke omgeving een belangrijke rol in de beleving. Denk aan bijvoorbeeld de architectuur en onderscheidende uitstraling; zoals industrieel of juist heel modern. Onconventionele eventlocaties kunnen voorzien in het bovenstaande.

Ook de basiszaken op orde

Echter blijft het van belang de basiszaken op orde te hebben: prijs-kwaliteit verhouding, geografische ligging, bereikbaarheid, capaciteit en de technische faciliteiten. Er wordt steeds minder gedacht in standaardarrangementen, maar meer de focus gelegd op persoonlijke aandacht, maatwerk en het ontzorgen van opdrachtgevers.

Prikkel alle zintuigen

Niet alleen de boodschap zelf telt en wie het brengt en hoe, maar ook waar. Alleen al een andere setting dan gebruikelijk haalt mensen uit hun comfortzone en creëert zo een sfeer waarin men open staat voor nieuwe ontmoetingen en nieuwe kennis. Door het creëren van een totaalbeleving, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden, blijft de boodschap ook beter hangen. Locatie, inrichting, content, alles moet daarbij kloppen en op elkaar aansluiten. Dat is de kracht van een externe locatie met uitstraling.

Waar moet je op letten?

De locatie bepaalt voor een groot deel de uitstraling en sfeer van je evenement. Je kunt dus rustig stellen dat de locatie een evenement kan maken of kraken. De ideale eventlocatie houdt rekening met alle factoren die het succes van je evenement bepalen. Onderstaande een aantal belangrijke onderdelen om te checken of die gedroomde locatie echt geschikt is voor jouw evenement:

  • Heeft de locatie de juiste sfeer?
  • Is het goed bereikbaar?
  • Wat is de maximumcapaciteit van de locatie?
  • Zijn er voldoende ruimtes voor eventueel parallelsessies?
  • Is er voldoende parkeergelegenheid?
  • Zijn er faciliteiten voor de catering aanwezig?
  • Beschikt de locatie over eigen audiovisuele voorzieningen en geluidstechniek?
  • Is de locatie toegankelijk voor mindervaliden?