06 110 76 836 info@storievents.nl
Selecteer een pagina

Gastspreker Ferry Zandvliet

Op 20 april hebben we voor Businessclub Rijnstreek een gastspreker kunnen regelen. Ferry Zandvliet was samen met 3 vrienden aanwezig tijdens de aanslag in Bataclan/Parijs. Ferry vertelde wat dit met hem heeft gedaan en hoe dit zijn leven heeft verandert.

Die avond werden er 89 mensen doodgeschoten en meer dan 300 verwond in dat kleine zaaltje. Parijs werd getroffen door nog twee aanslagen die avond. In totaal vonden 129 mensen de dood. Een avond die zijn leven totaal op zijn kop zette. Chronische slaapproblemen, hyper-alertheid, angstaanvallen en hevige PTSS klachten domineerden zijn leven na deze helse avond.

Ferry merkte na terugkomst in Nederland dat zijn omgeving steeds harder en bozer werd, terwijl hij juist het tegenovergestelde voelde. Door deze verharding in de maatschappij wilde Ferry laten horen dat hij weigert boos te zijn op de daders, maar ook dat hij zich niet bang laat maken. Na een week stond hij alweer bij een concert en met de vader van één van de terroristen, die zichzelf heeft opgeblazen in Bataclan, heeft hij inmiddels een intense vriendschap gesloten.

Zijn intense verhaal is oprecht en aangrijpend, maar toont ook aan dat heftige impact in een mensenleven ook mooie dingen kan brengen. Uit iets negatiefs iets positiefs halen, is iets dat Ferry van nature doet. Graag inspireert hij tijdens zijn lezingen als spreker ook anderen om op de best mogelijke manier om te gaan met tegenslagen. Tijdens een lezing spreekt hij daarom niet alleen over de gebeurtenis zelf, maar ook over de enorme impact op zijn leven, het omgaan met de media, het gebruik van medicatie en het niveau van hulpverlening. Op boeiende wijze schetst hij de allesbepalende factoren van vriendschap, humor en muziek die hem hielpen om een jaar na de aanslag een positieve wending aan zijn leven te geven.

“Door niet toe te geven aan angst en door al mijn boosheid los te laten, ben ik een gelukkiger mens geworden. Mijn leven is nu een 10”

Ben je geïnteresseerd in een lezing of workshop van Ferry? Laat het ons weten via het contactformulier of bel ons op 06-110 768 36 en wij kunnen het regelen.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 april 2018