06 110 76 836 info@storievents.nl
Selecteer een pagina

Presentatie Rocky Hehakaija

Op 8 december een zeer interessante gastspreker voor BusinessClub Rijnstreek kunnen regelen. Rocky Hehakaija vertelde over hoe zij is omgegaan met tegenslag en hoe ze dit heeft omgezet naar het inspirerende project Favela Street Dit was storytelling van de bovenste plank.

Rocky Hehakaija is een bekend gezicht in de internationale straatvoetbalwereld. Zij is het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld met ex-profvoetballer Edgar Davids als aanvoerder. Met dit team heeft Rocky op internationaal niveau verscheidene demonstraties en clinics gegeven, o.a. in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Brazilië.

De sportieve Rocky schopte het tot het Nederlands elftal, maar door een ernstige knieblessure werd ze gedwongen te stoppen met voetbal. Hierdoor viel haar droom om internationaal succes te behalen als profvoetballer in duigen, wat een zware domper was voor de ambitieuze voetbalster. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot ze het roer drastisch om te gooien.

Rocky Hehakaija  richtte samen met Philip Veldhuis de stichting Favela Street op. Met de kracht van straatvoetbal creëren ze een nieuwe generatie sterke rolmodellen in achterstandswijken. Favela Street is actief in o.a. Brazilië, Haïti, Curaçao en Nederland. Nu inspireert ze jonge vrouwen overal ter wereld met haar positieve instelling en voetbal skills, en fungeert ze als rolmodel voor jongeren uit sloppenwijken over de hele wereld.

Naast haar werk voor Favela Street geeft ze samen met Philip speciale lesprogramma’s binnen het onderwijs. In het programma motiveren ze Nederlandse jongeren om het beste uit zichzelf te halen. Dit doen ze aan de hand van de inspirerende verhalen van de Favela Street jongeren waarbij uitdagende oefeningen worden gekoppeld.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 december 2017